Ministri i Jashtëm Ditmir Bushati shtron iftar

10495809_606726826107770_7786119581723690851_o (1)

Ministri i Jashtëm Ditmir Bushati, shtroi mbrëmë një iftar në respekt të muajit të bekuar të Ramazanit.

Në këtë iftar ishin të ftuar kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, z. Skender Bruçaj, drejtues të KMSH-së, ministra, deputetë, ambasadorë, përfaqësues të komuniteteve fetare në vend, si dhe të ftuar të tjerë.

Në fjalën e tij përshëndetëse kryetari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, u shpreh: “Ramazani është muaji ku njeriu afrohet më shumë me Zotin, përmes adhurimit, përkushtimit, bujarisë, lëmoshës e sigurisht edhe bashkimit në sofrën e iftarit. Një shembull i mirë i këtij bashkimi është kjo tryezë, ku njerëz të fushave të ndryshme, janë mbledhur për të ndarë respektin, dashurinë, idetë, mendimet, pikëpamjet dhe harmoninë mes njëri-tjetrit.”

Ndërkohë z. Brucaj, duke kujtuar situatën e rëndë dhe ngjarjet e dhimbshme, që po përjetojnë popujt në Siri, Irak, Palestinë dhe në vende të tjera me popullsi myslimane, dënoi ashpër çdo akt dhune e terrori dhe u shpreh se ne i besojmë Kur’anit që thotë: “Kush i merr jetën
një njeriu është sikur t’i ketë marrë jetën të gjithë njerëzimit, dhe kush i shpëton jetën një njeriu, është sikur t’i ketë shpëtuar jetën të gjithë njerëzimit. Le të jetë ky varg kur’anor një mesazh për mbarë botën, sidomos për organizmat ndërkombëtar dhe diplomacinë mbarëbotërore, një thirrje me urgjencë në drejtim të paqes në vendet ku ka luftë e konflikte, e sidomos në Palestinë (Gaza), ku po përjetohet një dramë njerëzore ndaj fëmijëve dhe njerëzve të pafajshëm.

“Si Komunitet Mysliman – vazhdoi më tej z. Bruçaj, – që në fillim të këtij Muaji të Begatë u kemi bërë thirrje të gjithëve, sidomos besimtarëve myslimanë shqiptarë kudo që ata ndodhen, imamëve dhe prijësve fetarë nëpër xhami dhe myftini, që të bëjnë dua e të luten pa pushim, që Allahu i Madhëruar të sjellë paqen në ato vende ku ka luftë dhe konflikte, t’i ruajë banorët e tyre nga çdo e keqe dhe katastrofë në këtë Muaj të Bekuar e të Madhnueshëm të Ramazanit e më tej në vazhdimësi.”

Ndërsa ministri Ditmir Bushati tha: “Feja myslimane është pjesë e rëndësishme e trashëgimisë kulturore. Feja nuk është as trend, as modë. Është besim i palëkundur te Krijuesi, dhe besimi në Zot vetëm sa e pasuron shpirtin e popullit. Shumë jo-praktikantë kujtojnë se Ramazani ka të bëjë vetëm me shmangien e ushqimit dhe pijeve gjatë ditës, por muaji i Ramazanit nuk është vetëm agjërim për trupin, para së gjithash, është një kohë thellësisht shpirtërore, gjatë së cilës njeriu përpiqet të bëhet njeri më i mirë, të gjejë paqen e brendshme dhe të jetë sa më pranë Zotit.”

21 korrik 2014

10498467_606726772774442_7838933656700247972_o 10547885_606727112774408_5285560179276858078_o 1559395_606727366107716_7271446215213816014_o


This post was written by:

- who has written 139 posts on Ramazan.al.


Contact the author

Comments are closed.

Na ndiqni në Facebook

KMSH

UNIVERSITETI BEDER

GAZETA DRITA ISLAME

Kur’an

HugeDomains.com - IslamicNature.com is for sale (Islamic Nature)

Hundreds of thousands of premium domains

Questions? We're here to help! Call today:

1-303-893-0552

IslamicNature.com is for sale

Buy Now: $1495 SAVE $100 today: $1395
  • Take Immediate ownership
  • Transfer the domain to the Registrar of your choosing
OR
Finance This Domain: $1495 12 monthly payments of $125
  • 12 monthly payments, only $124.58 per month
  • Start using the domain today See details

Talk to a domain expert: 1-303-893-0552

Hurry - once it's sold this opportunity will be gone!

Besides being memorable, .com domains are unique: This is the one and only .com name of it's kind. Other extensions usually just drive traffic to their .com counterparts. To learn more about premium .com domain valuations, watch the video below:

Turbocharge your Web site. Watch our video to learn how.

Improves Your Web Presence

Get noticed online with a great domain name

73% of all domains registered on the Web are .coms. The reason is simple: .com is the where most of Web traffic happens. Owning a premium .com gives you great benefits including better SEO, name recognition, and providing your site with a sense of authority.

Here's What Others Are Saying

Since 2005, we've helped thousands of people get the perfect domain name
  • Although I'm from 'high risk country'. I got hassle free transaction service. The staff is very friendly and responsive. Once I sent the verification document (national ID and passport). Domain access given within hours, not days. Highly recommended. - Herjanto Dharsono, 11/1/2017
  • It was a nice and easy process to buy the domain. - Hamid, 10/29/2017
  • Fast and professionall service. Now I have the a great domain for our start-up. - Bogdan Gh, 10/27/2017
  • More testimonials

IslamicNature.com

Own this domain today

Our Price: $1,395 (USD)

Questions?
Speak with a domain specialist!
Call us: 1-303-893-0552 M-F 9am - 5pm MST

© 2017 HugeDomains.com. All rights reserved.

Related Sites